Amsterdamse fietser met licht aangehouden



De aangehouden fietser hield problemen op het werk en een moeilijke jeugd voor zijn verkeersgevaarlijk gedrag verantwoordelijk. De politie kon de getunede fiets veiligstellen.


Opmerkelijk  succes voor de politie in de hoofdstad


In de vroege ochtenduren van 17 augustus 2014 konden twee politiebeambten een fietser met werkende fietsverlichting op een kruispunt in Amsterdam aanhouden. De verdachte was hen opgevallen omdat hij voor een rood licht was gestopt. "Dat doet een normale fietser in Amsterdam niet", aldus een politiewoordvoerder.



Amsterdam in angst

De fietser had Amsterdam al enige weken geterroriseerd. Als een 'fantoom met licht' had hij nietsvermoedende automobilisten de stuipen op het lijf gejaagd. "Ik kon hem in het donker duidelijk zien”, herinnert automobilist Peter W. zich, nog zichtbaar geschrokken van het voorval.

Terwijl de VVD in Amsterdam uitgaat van iemand met een links-extreme achtergrond, is de politie van mening dat het bij Alfred K., die overigens al een volledige bekentenis heeft afgelegd, gaat om slechts één enkele dader.



Moeilijke jeugd als excuus aangevoerd

K. had problemen op zijn werk en een moeilijke jeugd als excuus opgegeven. "Maar dat is nog geen reden ‘s nacht met licht op de fiets door Amsterdam te rijden" werpt de Officier van Justitie hem tegen.

Er is dan ook weinig hoop voor K. dat het voorval met een sisser af zal lopen. Omdat hij niet stomdronken was, zoals elke andere fietser op dit vroege tijdstip in Amsterdam, zal er een draconische straf volgen.  "Zo iemand mag onze jeugd niet tot voorbeeld dienen!"

Reacties