Webshop Bike Components

Het is een onwaarschijnlijk succesverhaal: in 1997 als klein buurtproject in Aken gestart, is het bedrijf "Bike Components" momenteel uitgegroeid tot een van de grootste online handelaren van fietsonderdelen en fietsaccessoires in Duitsland,  met groeicijfers van 20 procent per jaar. Eind 2014 verhuisde het bedrijf naar Würselen. De meeste in die regio gevestigde bedrijven hebben tot tien werknemers. "Bike Components" steekt daar met 120 werknemers met kop en schouders bovenuit.




Würselen nieuwe thuisbasis Bike Components

Het 1600 vierkante meter grote logistieke centrum in Aken-Brand, waarnaar het bedrijf in 2010 verhuisde, bleek al snel te klein. Zelfs na het inhuren van extra buitenopslag, barstte het bedrijf uit zijn voegen. En om die reden besloot "Bike Components" om van locatie te wijzigen. Het bedrijf trok met zijn 120 medewerkers richting Würselen, naar het industriegebied Aachener Kreuz.  De verwachting is dat "Bike Components" in Würselen zal blijven groeien. In Aken kon dat niet meer omdat het kantoor geen extra plaatsen meer bood. In Würselen daarentegen kan men zich blijven doorontwikkelen. De nieuwe locatie biedt plaats aan maximaal 230 personen.




Bike Components kent wereldwijd 200.000 klanten

In Würselen staan "Bike Components" op termijn 13.000 in plaats van iets meer dan 4.000 vierkante meter ruimte beschikbaar om de pakweg 200.000 klanten wereldwijd te bedienen. Het assortiment omvat  fietsartikelen van zo’n 250 fabrikanten en men heeft 15.000 artikelen op voorraad. En in Würselen kan de opslagcapaciteit uiteinelijk worden uitgebreid tot 28.000 artikelen. Werden vanuit Aken nog ongeveer 2.000 zendingen per dag verstuurd, vanaf 2015 kunnen in Würselen dagelijks tot 6800 pakketten hun weg naar de klant vinden.

Verhuizing naar Keulen was geen optie

Aanvankelijk had men gedacht langer in Aachen-Brand te kunnen blijven maar vanwege de enorme groei van het bedrijf moest men er al na vier jaar weg. Een verplaatsing naar Keulen lag voor de hand maar men wilde liever in de regio Aken blijven omdat men daar was geworteld. Er zijn in de omgeving van Aken maar ook in het aangrenzende Zuid-Limburg veel fervente fietsers. Het bedrijf is er sociaal geëngageerd.

Reacties